Gent: ronddwalen in een verzonnen stad

LEZING

Gent: ronddwalen in een verzonnen stad

Lezing door Jean Paul Van Bendegem

Woensdag 31 maart 2021  

 

Dagelijks lopen velen onder ons rond in een stad. Meestal blijven we nergens stilstaan, want we zijn gehaast. Maar ondertussen passeren we van alles en nog wat: een monument, een park, een museum, een universiteitsgebouw, een gerestaureerde kerk of belfort. Wat is de betekenis van dat alles waaraan we zo achteloos voorbijlopen?

 De lezing is een mentale verkennings- en ontdekkingsreis van een universum waar het gaat om het geheugen, natuur versus cultuur, het verzamelen en ordenen, het maken van kennis en het bewaren en herstellen van wat was. Het eindpunt is een verrassend nieuwe blik op een omgeving die men dacht te kennen.

 

Jean Paul Van Bendegem, een genie met humor die het bovendien nog goed kan uitleggen ook … thans emeritus in de wiskun­de en doctor in de wijsbegeerte. Hij kan boeiend vertellen over zowat alles … als “aprilvis” komt hij ons amuseren met “fake” nieuws, in Gent, in Zottegem … in de wereld …

Plezant wordt het zeker, maar zeker ook verhelderend en vernieuwend … online of fysiek, afhankelijk wat tegen dan al mag / moet, of is dat ook fake news?

Locatie: bij u thuis aan de computer om 20u00

Deelname: 6 euro  / 8 euro (niet-leden)

Info: katlien.cousy.dfz@gmail.com

Inschrijving en registratie is afgesloten.

Reacties zijn gesloten.