SOCIALE MEDIA : ZEGEN OF GEVAAR

UITDAGINGEN VOOR MORGEN

SOCIALE MEDIA : ZEGEN OF GEVAAR?                         

Lezing

Woensdag 6 februari 2019

Digitaal is normaal. De digitalisering en de opkomst van sociale media veranderden onze samenleving en ons veiligheidsgevoel. Kunnen de hulp- en veiligheidsdiensten nog volgen? Gentse superflik Steven De Smet (inspirator van ‘Flikken’) verduidelijkt.

Steven De Smet is 1ste hoofdcommissaris bij de Gentse politie met 40 jaar operationele ervaring, o.a. als veiligheidsofficier bij massamanifestaties en communicatiemanager.  Hij was de inspirator van de politiereeks ‘Flikken’ en deelt graag zijn visie op politie(werking) en hij is ook een “believer ” inzake sociale media.

We leven in tijden waarin de veranderingen sneller en sneller lijken te gaan. Wie had een paar jaar geleden durven denken dat wij vandaag allemaal met een smartphone rondlopen, volop thuis tablets als de iPad gebruiken en het maar evident vinden dat wij vandaag alles online kunnen doen, van een reis boeken, tot al onze bankzaken verrichten. Digitaal is normaal geworden, en het resultaat is een ongelooflijke storm van informatie die tot onze beschikking staat om ons leven te verrijken. En dan staan we maar in het begin. In de hele digitale revolutie zijn we nog maar net halverwege en we gaan een tijdperk tegemoet waar digitaal inderdaad normaal zal zijn, maar waar we bij de impact van het digitale op onze samenleving nog maar net begonnen zijn om te ervaren wat de true impact zal zijn. Onze samenleving zal gekenmerkt worden door een overvloed van informatie, en evoluties zullen sneller en sneller evolueren.

Dit en nog veel meer brengt Steven De Smet … als je “mee” wil zijn, mag je dit niet missen!

Locatie
Ridderzaal, Kasteel van Egmont om 20u00

Info
Katlien Cousy – 0476 32 60 37
katlien.cousy.dfz@gmail.com

Deelnameprijzen
8 euro voor houders DF-cultuurkaart / 12 euro

Je hoeft niet op voorhand in te schrijven, noch te betalen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.