STOEMP IN DE VLAAMSE ARDENNEN – VOLZET!

Winterwandeling

STOEMP IN DE VLAAMSE ARDENNEN

Winterwandeling – VOLZET

Zondag 18 februari 2018

Een stevige wandeling van 8 km in de Vlaamse Ardennen van Permeke en De Saedeleer en
daaarna een lekkere portie stoemp met sauciessen.

Afbeeldingsresultaat voor winter vlaamse ardennen

Locatie: De Wante, Schorisse om 14u00

Info: Annemie Glorieux – 0478 26 00 43 – Annemie.glorieux.dfz@gmail.com

Deelnameprijzen: 10 euro voor houders DF-cultuurkaart / 14 euro

1 reactie
 1. Danny De Looze zegt

  Afgelopen zondag namen Hilde en ik deel aan een winterwandeling in Schorisse, georganiseerd door de Zottegemse Davidsfondsafdeling. Wat een toporganisatie! We waren op voorhand via mail goed ingelicht over waar en hoe (vooral het laatste: vuile schoenen aandoen en na de wandeling uitdoen…, waar parkeren). De ontvangst was hartelijk met de DF vlag die ons al stond toe te wapperen. Er zat ongetwijfeld een eventteam achter om de praktische organisatie op zich te nemen (ze moeten het zich laten kosten hebben bij het Davidsfonds want zo’n eventteams zijn niet goedkoop…). De obligate hosts en hostesses waren duidelijk herkenbaar aan een fluo–uniform.

  De eventcoördinator liet ons in 2 groepen netjes op tijd vertrekken voor een prachtige wandeling: er was duidelijk over nagedacht om ons de mooiste hoekjes en vergezichten voor te schotelen. Zelfs voor een stralend zonnetje hadden ze gezorgd. Die deed de modder dan ook vergeten, of hadden de organisatoren bewust de optie van een modderbad willen aanbieden? Wij hebben er geen gebruik van gemaakt maar hadden we gewild: er was kans in overvloed. Soms wijdbeens, soms op een smal richteltje verkenden we ’t Burreken: men moet ons niet meer overtuigen dat dit een bronnengebied is.

  Netjes op tijd werden we dan verwelkomd in een warm aangeklede en prachtige zaal die uitnodigde om uren te blijven zitten. De frisse Ename’s werden snel getapt door diezelfde mensen van het DF-bestuur/eventteam. Er waren ook mannen die als (toekomstige?) doorwinterde politici alle tafels afschuimden en een praatje deden met de mensen. Man man man, hoe gezellig ging het daar aan toe. Daar voel je je echt welkom: niet te verwonderen dat deze DF-afdeling zo goed draait en men er bij wil horen.

  En dan kwam de kers op de taart: we hebben nog nooit zo’n lekkere stoemp gegeten! Die kok kan koken en fijne smaken toveren! En die mannen keken niet op een paar 100 gram stoemp meer of minder. Gesmaakt dat dat heeft: je kan het je niet voorstellen.

  Ik denk dat een nieuwe traditie geboren is: de jaarlijkse stoempwandeling van Davidsfonds Zottegem….

  Dit was DAVIDSFONDS GRAND CRU!

  Bedankt Annemie voor deze reuzejob die je samen met Bruno en Pascal en het team van hosts en hostesses prachtig gedaan hebt.

  Danny

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.