TIEN KLIMAATACTIES DIE WERKEN

Interactieve lezing

TIEN KLIMAATACTIES DIE WERKEN

Uitdagingen voor morgen                          

Interactieve lezing

Woensdag 3 april 2019

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bed show, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt?

Tien klimaatacties die werken vertrekt van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je tien acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. Het is een praktische lezing voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen

Pieter Boussemaere is auteur en docent geschiedenis & klimaat aan de Vives Hogeschool in Brugge, en is al jaren een veelgevraagd spreker. In 2018 verscheen zijn recentste boek Tien klimaatacties die werken. Daarin vertrekt hij van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien individuele acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken.

Hij schreef eerder al Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem (Davidsfonds, 2015) en De langste reis. Op zoek naar het ontstaan van de mens (Davidsfonds, 2012). In 2016 publiceerde hij ook de opmerkelijke resultaten van een enquête die peilde naar de klimaatkennis van Vlaamse leerkrachten in opleiding.

Locatie
Ridderzaal, Kasteel van Egmont om 20u00

Info
Katlien Cousy – 0476 32 60 37
katlien.cousy.dfz@gmail.com

 

Deelnameprijzen
8 euro voor houders DF-cultuurkaart / 12 euro
Gratis voor scholieren

Je hoeft niet op voorhand in te schrijven, noch te betalen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.